Gegarandeerd de beste coverbands | Jouw expert in livemuziek voor tentfeesten, kermissen, festivals, dorpsfeesten, bedrijfsevents en meer!

085 023 1960 | info@onlybands.nl

Wat kost een goede coverband?

Wat kost een goede coverband?

Wat kost een goede coverband?

Als je een evenement organiseert en overweegt een coverband te boeken, vraag je je waarschijnlijk af wat de kosten zijn. Wat kost een goede coverband? De prijzen van coverbands in Nederland kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals populariteit, ervaring, technische eisen en de duur van het optreden. In dit blog gaan we dieper in op wat je kunt verwachten qua kosten en welke populaire coverbands in Nederland de moeite waard zijn. Hulp nodig bij het maken van je keuze? Neem geheel vrijblijvend contact op met ons. We voorzien je graag van een eerlijk en vrijblijvend advies.

Prijsindicatie van coverbands

De kosten voor het inhuren van een goede coverband in Nederland liggen meestal tussen de € 3.500 en € 8.000, afhankelijk van de band en het soort evenement. Hier zijn enkele factoren die de prijs beïnvloeden:

  • Populariteit en Ervaring: Bekende en ervaren coverbands vragen doorgaans hogere tarieven. Bands zoals The Euros en BTMS staan bekend om hun professionele shows en uitgebreide ervaring, wat hun prijs kan verhogen.
  • Technische specificaties: Bands die gebruik maken van geavanceerde techniek, zoals grote LED-schermen, speciale lichteffecten en geluidsapparatuur, kunnen hogere kosten met zich meebrengen. Bijvoorbeeld, coverbands zoals ALPHA, BTMS en Q5 New Style bieden indrukwekkende shows met uitgebreide LED schermen in hun podiumplaatje. Het is ook altijd verstandig om je goed te laten informeren over de mogelijkheden qua techniek: bij een meerdaags evenement kan het voordeliger zijn om één partij aan te schrijven voor licht en geluid en vervolgens de bands op ‘inprikbasis’ te boeken. De bands zullen dan met hun eigen backline (instrumenten) gebruik maken van het aanwezige licht en geluid. Hulp nodig? Wij voorzien je graag van een neutraal en eerlijk advies.
  • Duur van het optreden: Sommige bands bieden verschillende set opties, zoals 3x 45 minuten of 1x 60 minuten en 1x 75 minuten. Nu zal dat niet zozeer van invloed zijn op de gage, aangezien de band slechts één keer op een avond kan optreden. Waar je wel rekening mee moet houden, zijn eventuele wachturen. Deze gelden wanneer een band eerder klaar moet staan dan normaal gesproken het geval is, of wanneer de band na het optreden niet gelijk kan starten met afbouw vanwege de verdere programmering.

Populaire coverbands in Nederland

Nederland heeft een rijk aanbod aan coverbands die voor elk soort evenement geschikt zijn. Hier zijn enkele van de meest populaire coverbands van Nederland:

FANTIX: Jonge, frisse coverband, bekend om hun energieke optredens en sterke vocalen, perfect voor een feestelijke sfeer tijdens jouw dorpsfeest of tentfeest. Coverband FANTIX staat ook wel bekend als de gezelligste coverband van Nederland.

BTMS: Deze band staat bekend om hun high-energy shows en interactie met het publiek. Ze spelen op de grotere tentfeesten, festivals en bedrijfsfeesten. Coverband BTMS bestaat uit zes topmuzikanten, waaronder twee zangers en een zangeres. Standaard komt deze band met een mega led scherm en special FX.

Q5 NEW STYLE:  Q5 combineert het dansgehalte van een DJ met de live-ervaring van een band. Hun shows bevatten verrassende medleys en een unieke podiumsetting met zes LED schermen. Q5 NEW STYLE is absoluut uniek in haar soort: nergens anders vind je de combinatie van live muzikanten met de beats van een DJ, tegelijkertijd op één podium.

THE ROUSERS: Een top coverband die bekend staat om hun explosieve energie en meeslepende medleys met een rocky randje. Geheel in Amerikaanse stijl, brengen ze een show vol hits en uitgebreide special effects, zoals vlammen, streamers en sparklers (koudvuur).

ALPHA: De nieuwste coverband sensatie van Nederland met enthousiaste zangeres en zanger. Deze band heeft 5 grote LED stroken in een speciaal voor deze band ontworpen lichtplan en speelt de vetste hits van dit moment, afgewisseld met de grootste klassiekers aller tijden.

Waar kan ik een goede coverband boeken?

Er zijn verschillende platforms en bureaus waar je deze coverbands kunt boeken, zoals bij ONLY BANDS. Veel boekingskantoren bieden niet alleen een breed scala aan bands, maar ook advies en ondersteuning bij het kiezen van de perfecte band voor jouw evenement. Het voordeel van een coverband boeken bij ONLY BANDS, is dat je direct boekt bij het management van de band. Daardoor bieden wij korte lijnen en heb je rechtstreeks contact over jouw wensen. Wat kost een goede coverband? Wij informeren je er graag over.

Wat kost een goede coverband?

Het inhuren van een coverband kan variëren van enkele duizenden euro’s, afhankelijk van de band en je specifieke wensen. Of je nu op zoek bent naar een coverband voor jouw bedrijfsfeest of een groots tentfeest, er is altijd een band die bij je past. Zorg ervoor dat je tijdig boekt en duidelijk communiceert over je wensen en budget, zodat jouw evenement een groot succes wordt.

Een goede coverband boeken

Voor het boeken van een goede coverband ben je bij ONLY BANDS aan het juiste adres. Onze bands beschikken over de nodige ervaring, onderscheiden zich van de rest en weten als geen ander hoe ze jouw publiek moeten inpakken. Bel gerust eens voor een kennismaking – vinden we leuk! Mailen mag natuurlijk ook altijd. We helpen je graag op weg bij het boeken van de beste coverbands voor jouw evenement.

Whatsapp