Gegarandeerd de beste coverbands | Jouw expert in livemuziek voor tentfeesten, kermissen, festivals, dorpsfeesten, bedrijfsevents en meer!

085 023 1960 | info@onlybands.nl

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Het boeken van een coverband voor jouw evenement kan een spannende, maar soms ook uitdagende taak zijn. Organiseer jij een tentfeest, bedrijfsfeest, of kermis? Dan is de juiste band bepalend voor het succes van je evenement. We helpen je graag bij het maken van de beste keuze, daarom hebben we een overzicht samengesteld van veelgestelde vragen. Kom je ergens niet helemaal uit, laat het ons even weten. Het boeken van de beste coverbands maken we graag zo eenvoudig mogelijk voor jou!

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten bij het boeken van een coverband, van het kiezen van de juiste band tot praktische details bij het boeken en organiseren van de optredens. Veelgestelde vragen over gages, repertoire, benodigde apparatuur, of hoe je de perfecte match vindt voor jouw specifieke evenement? De meest voorkomende vragen hebben we al voor jou beantwoord. We hopen dat deze informatie helpt om jouw evenement onvergetelijk te maken met een geweldige muzikale ervaring. 

Wil je meer weten over onze coverbands, kijk dan vooral even verder op onze website. Zijn er toch nog vragen die hier niet beantwoord worden, neem dan even contact op. We helpen je graag met een passend antwoord op je vraag! 

VRAGEN OVER ONLY BANDS

Wat doet ONLY BANDS?

ONLY BANDS verzorgt op exclusieve basis het management en de boekingen voor een select aantal Premium Bands. Dat zijn coverbands die zichzelf onderscheiden van andere bands, op gebied van uitstraling, repertoire of show design.

Bij ONLY BANDS houden we ons niet alleen bezig met agendaplanning, maar werken we ook nauw samen met onze bands om een zo perfect en uniek mogelijke show te kunnen presenteren voor onze opdrachtgevers. Je zou ons eigenlijk kunnen zien als het extra bandlid.

Wie werken er bij ONLY BANDS?

Wanneer je belt of mailt naar ONLY BANDS, zal je in de meeste gevallen te maken hebben met Rick van der Graaf. Hij is de oprichter en eigenaar van ONLY BANDS. Daarnaast kan je voor de administratie te maken hebben met Vera.

Buiten dit vaste en kleine team, werkt ONLY BANDS op projectbasis veel samen met externen. Dat kunnen bijvoorbeeld marketeers zijn, maar ook stylisten, bandcoaches, performance coaches, zangcoaches of technische partijen.

Een stage lopen bij ONLY BANDS? Dat kan. We verzorgen jaarlijks stageplaatsen voor studenten e-Commerce, Marketing & Communicatie of Leisure & Event Management.

Wil jij ook stagelopen bij ons? Neem dan contact op via info@onlybands.nl

Hoe is ONLY BANDS ontstaan?

ONLY BANDS komt voort uit Milestone Management. Hier hielden wij ons vooral bezig met het management van enkele artiesten en bands. Gaandeweg kwam de focus steeds meer bij de coverbands te liggen, waarna besloten werd om hier de volledige aandacht op te richten: alleen maar de beste coverbands voor onze opdrachtgevers!

Waarom boeken bij ONLY BANDS?

Bij ONLY BANDS vinden we nauwkeurigheid en de volledige aandacht voor onze Premium Bands en opdrachtgevers ontzettend belangrijk. Je vindt daarom ook maar een select aantal exclusieve coverbands op onze website. Dit zal ook niet veranderen.

Het boeken van de perfecte coverband voor jouw evenement vraagt om aandachtig te luisteren naar jouw wensen, en deze zo goed mogelijk te vertalen naar het optreden. We denken graag met je mee en geven graag een passend antwoord op al je vragen.

Hebben wij niet de geschikte band voor jouw aanvraag? Dan zal je dit van ons horen. Wij willen namelijk alleen maar tevreden bands en opdrachtgevers: de beste coverband op het juiste evenement! Een keertje vrijblijvend sparren? Bel gerust op 085 023 1960!

VRAGEN OVER HET BOEKEN VAN EEN COVERBAND

Wat zijn de beste coverbands?

Zoek op ‘coverband boeken’ en je vindt een veelvoud aan bands voor uiteenlopende evenementen. De beste coverbands van Nederland zijn vooral bands die perfect aanvoelen wat nodig is om iedere boeking succesvol te laten verlopen. De ene keer is dat door het repertoire af te stemmen op het publiek en de andere keer betekent dat meedenken of aanpassen in een zo uniek mogelijke live show met special effects.

Wil jij weten wat de beste coverband is voor jouw aanvraag? Bel ons op 085 023 1960 en bespreek jouw wensen, zodat wij jouw kunnen voorzien van de beste coverbands!

Hoe vind ik de juiste coverband voor mijn evenement?

Dat is natuurlijk een lastige vraag om te beantwoorden: dit hangt voor een groot deel af van het soort evenement en het type publiek dat verwacht wordt. Sommige van onze Premium Bands zijn erg goed voor bruiloften, terwijl andere bands beter passen in een feesttent of op een festival.

Bel of mail vooral om samen met ons te sparren over de perfecte band voor jouw evenement.

Hoe kan ik een coverband aanvragen?

Via onze website is het mogelijk om een aanvraag in te dienen, beschikbaarheid op te vragen of door middel van ons contactformulier contact op te nemen met ons.

Wij proberen tijdens werkdagen zoveel mogelijk binnen een uur te reageren op jouw aanvraag, zodat je direct weet waar je aan toe bent. Daarbij geldt; hoe meer informatie, hoe concreter wij een voorstel voor je kunnen maken.

Liever direct een coverband aanvragen? Bel ons op 085 023 1960 en we helpen je graag op weg met één van onze Premium Bands.

Hoe weet ik of de coverband beschikbaar is?

Om direct te weten welke coverband beschikbaar is op jouw gewenste datum, vul je via de website eenvoudig enkele velden in. Wij krijgen een seintje en kunnen jou direct laten weten of de gewenste band op deze datum beschikbaar is.

Direct weten waar je aan toe bent? Bel ons op 085 023 1960 en je weet het meteen. Doordat wij zowel management als agendabeheer verzorgen voor onze Premium Bands, kunnen we je realtime voorzien van de beschikbaarheid.

Kan ik een vrijblijvende optie plaatsen op een band?

Het is altijd mogelijk om een vrijblijvende optie te plaatsen op de gewenste coverband. Deze optie is doorgaans 14 dagen geldig en voorkomt dat de band tussentijds door iemand anders geboekt kan worden. Volgt er een 2e aanvraag voor dezelfde datum, dan zullen we altijd de 1e optie hiervan in kennis stellen. Deze heeft dan de gelegenheid om de optie direct om te zetten in een boeking.

Hoe boek ik een coverband?

Wanneer je de beschikbaarheid van de coverband naar keuze hebt gecontroleerd en direct wenst te boeken, kan je dit per mail of telefonisch aan ons kenbaar maken. Vanaf dat moment is de boeking bindend en zullen wij de gewenste datum in de agenda blokkeren.

We nemen bij het bevestigen zo snel mogelijk contact op met jou voor het aanleveren van de benodigde gegevens om een boekingsovereenkomst op te kunnen stellen. Daarin zetten we alle gemaakte afspraken netjes op een rij, zodat de boeking zo vlekkeloos mogelijk kan verlopen.

Welke gegevens hebben jullie nodig bij het boeken van een band?

Bij het boeken van een coverband vragen we altijd om de NAW-gegevens van de aanvrager, de locatie gegevens, speeltijden en eventuele bijzonderheden. Speciale wensen of extra artiesten die optreden? We ontvangen het liefst zoveel mogelijk informatie zodat wij onze coverbands en technische crew zo volledig mogelijk kunnen voorbereiden op de boeking.

Wanneer is mijn boeking bevestigd?

Een boeking bevestigen kan per mail of telefonisch, waarna wij zo snel mogelijk contact met je opnemen voor het opmaken van de boekingsovereenkomst. Hiervoor bespreken we alle details met jou, zodat de boeking zo perfect mogelijk verloopt. Vanaf dat moment is er sprake van een bindende overeenkomst.

De boekingsovereenkomst, samen met de technische rider van de band, sturen wij vervolgens per mail, zodat deze digitaal ondertekend kan worden voor jouw en onze administratie.

Komen er extra kosten bij het boeken van een coverband?

Wij houden niet van verrassingen achteraf, daarom werken we altijd met vaste prijzen voor onze coverbands. Onze getoonde prijzen zijn altijd exclusief BTW (9%) en exclusief Buma (7%).

Wel kan het voorkomen dat er bijvoorbeeld extra geluid bijgeboekt moet worden, wanneer het aantal bezoekers de standaard geluidset overstijgt. Ook wanneer de techniek (ruim) eerder klaar moet staan op locatie, kunnen extra kosten (wachturen) gerekend worden.

Wij zullen in alle gevallen jou vooraf informeren over eventuele meerkosten. Hierbij geldt opnieuw; hoe meer details wij weten over jouw evenement, des te beter wij jou kunnen informeren over eventuele extra kosten.

Wat is Buma/Stemra?

De Buma verzorgt de auteursrechten voor componisten en muziekuitgevers. Zij zorgen er dus voor dat de makers van muziek betaald worden wanneer anderen hun werk ten gehore brengen. De Buma afdracht bedraagt 7% van de uitkoopgage (boven € 1.000,00) en dient altijd betaald te worden bij openbare evenementen.

ONLY BANDS heeft een licentie om namens de Buma de auteursrechten te mogen innen voor onze exclusieve coverbands. Dit scheelt voor onze opdrachtgevers het nodige papierwerk en zorgt ervoor dat alle financiële verplichtingen netjes afgehandeld zijn.

Heeft jouw organisatie een rechtstreekse overeenkomst met de Buma? Geen enkel probleem; laat het ons weten zodat we dit op de overeenkomst kunnen vermelden.

 

Vragen over techniek en rider

Wat is een rider?

Bij het woord ‘rider’ denk je misschien al snel aan allerlei bijzondere wensen voor in de kleedkamer. Laat dat nu juist níet het geval zijn voor onze Premium Bands.

In onze riders hebben we de technische benodigdheden zoals podiumafmetingen, stroomvoorziening en veiligheidsnormen voor je uitgeschreven, zodat jij je optimaal kan voorbereiden op de komst van onze coverbands.

Je weet door onze beknopte riders precies wat onze bands zelf meenemen en wat door de locatie verzorgd dient te worden om een perfect optreden te kunnen garanderen.

Vragen over de rider of kan ergens niet aan voldaan worden? Neem dan zo snel mogelijk contact op, zodat we in goed overleg kunnen kijken naar oplossingen.

Wat neemt de band mee aan techniek?

Neemt de coverband eigen licht en geluid mee, of is dit al aanwezig op locatie? Dit bespreken wij altijd voorafgaand aan het opmaken van de boekingsovereenkomst.

We proberen hierbij altijd met je mee te denken, zodat we geen onnodige kosten hoeven te maken voor jouw organisatie. Vooral bij meerdere dagen of bij een programma met meerdere bands en/of artiesten is het goed om hier vooraf over te spreken. We adviseren je graag over de meeste ideale omstandigheden.

Wat moet ik zelf verzorgen qua techniek?

Wanneer onze bands hun eigen licht en geluid meebrengen, is het belangrijk dat op locatie een veilig en stevig podium aanwezig is, evenals de juiste stroomvoorziening op of in directe nabijheid van het podium. Dit alles staat uitvoerig beschreven in de rider die wij standaard meesturen bij een boekingsovereenkomst.

Kan ik extra techniek bijboeken?

Standaard hebben onze Premium Bands een geluidset bij zich tot maximaal 1.000 personen. Verwacht je meer publiek dan dat de band standaard bij zich heeft, dan is het altijd mogelijk om een grotere geluidset bij te boeken. Dit wil niet direct zeggen dat het geluid harder gaat, maar we zorgen op deze manier voor een betere (gelijkere) spreiding van het geluid.

Ook is het mogelijk diverse special effects, zoals CO2, vlammen, confetti of sparkulars (koudvuur) bij te boeken. Een complete lasershow als verassing voor je gasten? Ook dat is bij ons geen enkel probleem!

Advies nodig over welk geluidssysteem het best geschikt is voor jouw evenement? Mail of bel ons gerust met al je vragen. We staan graag voor je klaar met advies.

Ik wil dat de techniek al eerder opgebouwd staat, kan dat?

In de meeste gevallen staat de band altijd een uur voor aanvang speelklaar. Dat houdt in dat alles opgebouwd en afgesteld staat (soundcheck).

Moet de band eerder klaarstaan, bijvoorbeeld vanwege overige programmering of wellicht een diner in dezelfde ruimte, dan kunnen er wachturen gerekend worden voor de crew en/of band. Zij maken doorgaans al lange dagen en zijn dan nog langer van huis. In extreme gevallen werken we met een dubbele crew, om zo de gezondheid van onze technische helden goed te bewaken.

Meerkosten voor wachturen zullen altijd vooraf besproken worden op basis van de informatie die wij van jou ontvangen. We denken graag mee in de juiste oplossingen, dus wacht vooral niet met ons te bellen of mailen.

Hoe lang van tevoren komt de band opbouwen?

In de technische rider, die wij altijd meesturen bij een boekingsovereenkomst, staat vermeld hoeveel tijd de crew nodig heeft voor het opbouwen van licht, geluid en de instrumenten van de band.

In de meeste gevallen heeft de crew 3 tot 4 uur nodig van uitladen tot speelklaar staan. Hier zit dus ook een korte soundcheck van de bandleden bij in.

Waarom is een soundcheck nodig?

Iedere feesttent, zaal of plein is anders qua akoestiek en verschilt ook vaak qua logistiek en techniek. Niets is vervelender dan technische storingen of slecht geluid tijdens jouw evenement. Daarom wordt op iedere locatie een soundcheck gehouden, waarbij onze technische crew controleert of alle apparatuur naar behoren functioneert en hoe ze het best mogelijke geluid kunnen verzorgen voor onze Premium Bands.

Uiteraard doen we altijd ons best om de soundcheck zo kort mogelijk te laten duren, maar houd hier altijd rekening mee in de (opbouw)planning van jouw evenement.

In enkele gevallen volstaat een line-check: we controleren dan alleen of er op alle microfoons een signaal ontvangen wordt en maken vervolgens een basismix van het totaalgeluid. Dit kan echter alleen in specifieke gevallen en dient altijd vooraf besproken te worden.

Whatsapp