Gegarandeerd de beste coverbands | Jouw expert in livemuziek voor tentfeesten, kermissen, festivals, dorpsfeesten, bedrijfsevents en meer!

085 023 1960 | info@onlybands.nl

Hoe kies je de beste coverband voor jouw evenement?

Hoe kies je de beste coverband voor jouw evenement?

Hoe kies je de beste coverband voor jouw evenement?

Hoe kies je de beste coverband voor jouw evenement?

Het plannen van een evenement is geen eenvoudige taak, vooral als het gaat om het kiezen van de perfecte coverband. Of je nu een groot tentfeest, een bedrijfsfeest of een ander type feest organiseert, de juiste coverband kan het verschil maken tussen een goed feest en een onvergetelijk feest. Hoe kies je de beste coverband voor jouw evenement? In deze blog geven we je tips over hoe je de beste coverband kiest voor jouw evenement.

Coverband boeken voor feesttent

Een feesttent biedt een unieke en gezellige sfeer om bijvoorbeeld een feestweek af te sluiten. Het boeken van een coverband voor een feesttent kan ervoor zorgen dat het publiek nog lang napraat over het dorpsfeest. Maar hoe kies je de beste coverband voor jouw evenement?  Hier zijn enkele tips:

 1. Ken je publiek: Begrijp het publiek dat je verwacht. Zijn het vooral de jongeren die houden van de nieuwste hits uit de TOP40, of is het een ouder publiek dat meer geniet van klassieke nummers uit de jaren ’70 of ‘80? Wanneer je ons aan de lijn hebt, zal je merken dat deze vraag altijd als één van de eerste gesteld wordt. Afhankelijk van de leeftijdsopbouw van het publiek kunnen wij jou adviseren bij de meest geschikte coverband bij jouw aanvraag.
 2. Repertoire: Kies een band met een veelzijdig repertoire. Een goede coverband kan moeiteloos schakelen tussen verschillende genres en decennia. Vaak is hier al een heel proces aan vooraf gegaan, zodat de coverband een perfecte mix brengt in de nummers die jouw publiek wil horen. Ze hebben dan al rekening gehouden met een logische opbouw en voldoende piek- en rustmomenten in de verschillende sets.
 3. Live optredens bekijken: De meeste coverbands proberen met een promo video de kijker te overtuigen om hun band te boeken. Helaas zien we met regelmaat volledig over de top geproduceerde video’s voorbij komen. De band klinkt dan bijvoorbeeld een heel stuk beter dan wanneer je ze live ziet. Ook pakken ze op een promo vaak extra uit met een show die groter is dan normaal gesproken. Probeer daarom de band live te zien spelen voordat je een beslissing maakt. Dit geeft je een eerlijker beeld van hun optreden en interactie met het publiek. Wij nodigen je graag uit om bij onze coverbands te komen kijken. Ze maken graag tijd voor een praatje met jou tijdens de pauze.

Coverband boeken voor bedrijfsfeest

Een coverband voor een bedrijfsfeest vereist vaak een iets andere aanpak. Het doel is niet alleen om iedereen te vermaken, maar ook om een professionele sfeer te behouden. Hier zijn enkele overwegingen:

 1. Professionaliteit: Zorg ervoor dat de band professioneel is, zowel in hun communicatie als in hun optreden. Het licht en geluid dient er netjes verzorgd uit te zien, kabels op het podium netjes weggewerkt en ook van het technisch personeel mag je verwachten dat zij netjes gekleed zijn. Heb je specifieke wensen voor jouw evenement? Onze coverbands werken daar – waar mogelijk – graag aan mee. Dresscode white? Geen probleem! Verzoeknummers? Laat het ons weten.
 2. Passend repertoire: De muziek moet geschikt zijn voor een breed publiek. Denk aan hits die iedereen kent en mee kan zingen. Heb je een internationaal publiek? Dan is het goed dat de band dit ruim op tijd weet en hier rekening mee kan houden. Onze coverbands zijn gewend aan het spelen op internationale evenementen en kunnen hun presentatie standaard, naast Nederlands, aanbieden in het Engels of Duits.
 3. Referenties: Vraag naar referenties of lees recensies van andere bedrijven die de band hebben geboekt. Dit geeft je een idee van hun ervaring en betrouwbaarheid. Op onze website zie je voor welke grote bedrijven onze coverbands al eens mochten spelen. Laat je ook zeker door ons adviseren in het maken van een keuze voor de beste coverband voor jouw bedrijfsfeest.

Coverband gezocht voor tentfeest?

Een tentfeest is vaak groots en energiek. Je wilt een coverband die de sfeer kan aanvoelen en de juiste nummers kan spelen om iedereen op de dansvloer te krijgen. Hier zijn enkele tips om de perfecte band te vinden:

 1. Bekende coverbands: Kijk naar andere coverbands die ervaring hebben met tentfeesten. Ze weten vaak precies wat er nodig om jouw tentfeest volledig op zijn kop te zetten. Vaak kom je uit bij de social media kanalen van deze bands. Check dan goed of de band op meerdere tentfeesten heeft gespeeld, of dat ze telkens dezelfde foto’s plaatsen van hetzelfde feest. Wil je weten welke bekende coverbands er zijn? Wij hebben er hier een aantal op een rij gezet voor je.
 2. Energieniveau: Een goede coverband moet een hoog energieniveau hebben en in staat zijn om het publiek te betrekken. Kijk naar video’s van hun optredens om dit te beoordelen. Wil je er zeker van zijn dat de coverband de juiste energie uitstraalt voor jouw tentfeest? Laat je adviseren door ONLY BANDS bij het kiezen van de beste coverband voor jouw tentfeest.
 3. Flexibiliteit: Een goede coverband is flexibel en kan zich aanpassen aan veranderingen in het programma of het publiek. De coverbands die we met ONLY BANDS vertegenwoordigen, ‘lezen’ tijdens het optreden hun publiek en kunnen tijdens het spelen aanpassingen maken in de set. Daarnaast bespreken we tijdens de voorbereidingen al de beste speeltijden zodat de coverband perfect aansluit op het totale programma.

De beste coverbands

Wat maakt een coverband de beste voor jouw evenement? Hier zijn enkele kenmerken:

 1. Diversiteit: De beste coverbands hebben een breed repertoire en spelen een uitgekiende show met zowel bekende hits van dit moment als de bekende klassiekers.
 2. Ervaring: Coverbands met veel ervaring weten hoe ze een publiek moeten lezen en kunnen inspelen op de sfeer van het moment. Dit zie je direct terug in de performance op het podium.
 3. Interactief: Ze betrekken het publiek bij hun optreden, waardoor iedereen zich betrokken voelt en meedoet. Een goede coverband zorgt ervoor dat er nog lang nagepraat wordt over jouw evenement!

Hoe kies je de beste coverband voor jouw evenement?

Het boeken van de juiste coverband kan jouw evenement onvergetelijk maken. Of je nu een coverband zoekt voor een feesttent, een bedrijfsfeest of een tentfeest, het is belangrijk om de tijd te nemen om de juiste keuze te maken. Hoe kies je de beste coverband voor jouw evenement? Let op professionaliteit, repertoire en ervaring om ervoor te zorgen dat je de beste coverband boekt. Met de juiste band zal je evenement gegarandeerd een succes zijn!

Ben je klaar om de perfecte coverband te boeken voor jouw evenement? Neem vandaag nog contact op met ONLY BANDS en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het vinden van de ideale band voor jouw feest! We adviseren je graag en geven je een eerlijk antwoord op al jouw vragen.

Whatsapp